POLITYKA PRYWATNOŚCI



Niniejsza polityka prywatności z dnia 24 maja 2018 r. określa zasady gromadzenia i przetwarzania danych osobowych zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych).


§1 Informacje ogólne

1. Niniejsza polityka prywatności określa zasady przechowywania, gromadzenia i ochrony danych osobowych Użytkowników Vanessa Wood
adres internetowy http://www.vanessawood.pl/

2. Administratorem danych jest Vanessa Wood Jarosław Radomski
z siedzibą ul. Rogali 6, 83-200 Starogard Gdański83-200 Starogard
NIP: 5922110567

3. Użytkownik podaje swoje dane całkowicie dobrowolnie.

4. Osoba podająca swoje dane osobowe na naszej stronie ma prawo dostępu do nich.

5. Użytkownikowi przysługuje prawo do wprowadzania zmian w podanych danych.

6. Użytkownikowi przysługuje prawo do usunięcia, swobodnego przeniesienia i ograniczenia przetwarzania danych osobowych.

7. Jeśli użytkownik uzna, że zostały naruszone przepisy prawa w związku z przetwarzaniem danych ma prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego.

8. W szczególnych wypadkach, osoba, której dane dotyczą ma prawo wnieść sprzeciw wobec ich przetwarzania.

9. Informujemy, że w dowolnym momencie istnieje możliwość cofnięcia zgody, którą wcześniej wyrażono zgodę na przetwarzanie danych.

10. Niniejsza polityka prywatności jest dokumentem informacyjnym i może ulec aktualizacjom.


§2 Rodzaje i cele wykorzystywania danych


11. Jakie dane gromadzimy i w jakim celu je wykorzystujemy?
Dane które gromadzimy to te, które użytkownik podaje w formularzu kontaktowym, czyli imię, adres e-mail i numer telefonu. Dane te są nam potrzebne do kontaktu zwrotnego.
Archiwizujemy również korespondencje z klientem.

12. Gromadzimy również dane potrzebne do realizacji zlecenia czyli imię i nazwisko, adres pod którym ma zostać wykonane zlecenie oraz numer telefonu.

13. Korzystamy także z usług firm trzecich, które wspierają funkcjonowanie naszej strony, gromadzą dane potrzebne do analizy „ruchu na stronie” , oraz analizy statystyk.
- Youtube
- Google Analytisc
- Adobe Flash Player


Więcej informacji na temat wykorzystywania danych przez powyższe podmioty znajduje się:
https://policies.google.com/privacy?hl=pl
https://www.adobe.com/pl/privacy/policies/flash-player.html

14. Korzystamy z usług podmiotu informatycznego, który na nasze zlecenie wprowadza zmiany na stronie.

 

§3 Środki bezpieczeństwa

15. Nie udostępniamy danych osobom do tego nieupoważnionym, bezpieczeństwo jest dla nas sprawą priorytetową, dlatego dane gromadzone są należytą starannością zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych.


§4 Dane gromadzone w formularzu

16. Dane w formularzu użytkownik podaje świadomie i dobrowolnie.
17. Dane podawane w formularzu nie są zapisywane automatycznie.
18. Danych z formularza nie przekazujemy osobom trzecim inaczej niż na wyraźną zgodę podającego dane.
19. Do danych zapisanych z formularza może mieć dostęp podmiot odpowiedzialny za obsługę strony.
20. Dane podane w formularzu mogą stanowić zbiór potencjalnych klientów naszego serwisu.


§5 Polityka cookies

21. Ciasteczka cookies to krótkie informacje tekstowe, które zapisują dane niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisu.
22. Ciasteczka generowane są przez przeglądarkę internetową, oraz zapisują się na urządzeniu końcowym użytkownika.
23. Administrator korzysta z dwóch rodzajów ciasteczek czasowych, które usuwają się po zakończeniu sesji oraz trwałych, który zapisują się na urządzeniu użytkownika.
24. Ciasteczka nie pobierają jakichkolwiek danych z urządzenia użytkownika, zapisują tylko informację o tym, że użytkownik odwiedzał wcześniej naszą stronę i pomagają dostosować wyświetlane treści do preferencji.
25. Serwis używa ciasteczek cookies w celu ułatwienia użytkownikowi korzystania z serwisu, oraz w celu zapewnienia odpowiednich środków bezpieczeństwa.
26. Użytkownik ma możliwość wyłączenia lub ograniczenia cookies na urządzenia.
27. Administrator używa pliki cookies w celu poprawy konfiguracji serwisu, w celu uwierzytelnienia użytkownika, zapamiętania lokalizacji użytkownika, popularyzacji serwisu za pomocą YouTube, serwis ten posiada własną politykę prywatności.
28. Więcej informacji na temat plików cookies znajdują się w osobo opracowanej polityce cookies. 

CMS Web design - Tworzenie stron www